zondag

Forks - Olympic National Park - Port Angeles, donderdag 24 juli 2008 (262,4 km)

Omdat het vroeg laag tij is zullen we vandaag eerst nog even de kust bezoeken en wat getijdenpoeltjes bekijken. We vertrekken naar La Push, waar we een eerste stop zullen maken bij strand no. 2. Maar voordat we op weg gaan zorgen we eerst voor proviand door bij Subways een paar “broodjes” mee te nemen. Lekker voor onderweg, want we verwachten niet overal iets te eten te kunnen vinden en een lekker broodje is nooit weg.
Strand no. 2 blijkt een prachtig zandstrand dat te vinden is na een mooie wandeling door een fraai bos; minstens zo mooi als het regenwoud dat we eerder bezochten. En natuurlijk is het strand pas te bereiken door eerst over een grote stapel driftwood geklommen te zijn.
Image Hosted by ImageShack.us
Het is opmerkelijk dat langs de hele kust grote hoeveelheden boomstammen op het strand gespoeld zijn, waar je eerst over heen moet klimmen voordat je bij het strand kan komen. Op dit strand staan prachtige sea-stacks, de al eerder genoemde rotsformaties op het strand en in de zee. Er zijn minder getijdenpoeltjes dan gisteren bij Ruby Beach, maar het strand is bijna Nederlands breed en licht grijs van kleur. Het is heerlijk om de frisse ochtendlucht over dit strand te wandelen. Hierna ontbijten we in La Push, een indianenreservaat. Aan de ene kant van het dorp worden bungalows gebouwd voor toeristen, aan de andere kant van het dorp staan vervallen caravans waar een deel van de indiaanse bevolking woont. De contrasten tussen arm en rijk in Amerika blijven groot, zelfs in het indianenreservaat.
Na onze ochtendwandeling trekken we richting Port Angeles, waarbij we onderweg verschillende stops zullen maken in Olympic National Parc. De eerste stop onderweg naar Sol Duc Hot Springs, een recreatieoord waar rondom hete bronnen een zwembad en een vakantiedorpje is gebouwd. De zwembadjes met mineraalwater hebben verschillende temperaturen en zitten vol. De bezoekers zitten als haringen in een ton. Wij besluiten tot een wandeling in het omliggende bos en wandelen naar de Sol Dus Falls, waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek in deze omgeving.
Image Hosted by ImageShack.us
De waterval valt tussen verschillende rotsen door naar beneden, niet erg hoog, maar daardoor niet minder spectaculair.
We rijden verder naar Lake Cresent, waar we langs de over van het meer een broodje eten en twee wandelingen maken. De eerste is de Moments in Time Trail, een educatief rondje langs het meer en door het bos over het domein van een voormalige koloniaal heerser. Tegenwoordig is het een educatief centrum waar mensen bewust worden gemaakt van het belang van de natuur. Ook hier mooie voorbeelden van het verschijnsel waarbij bomen soms groeien op omgevallen exemplaren die dan als voedingsbodem dienen voor de nieuwe boom die met zijn wortels rondom het omgevallen exemplaar doorgroeit. Als de omgevallen boom langzaam wegrot zie je uiteindelijk bomen die weliswaar gesteund door hun wortels in de lucht lijken te zweven.
Onze tweede wandeling in dit gebied gaat naar de Maymere Falls. Een vlakke wandeling brengt ons bij twee bruggetjes over een riviertje om daarna via een serie trappen boven uit te komen bij de waterval die over een diepte van 10 meter naar beneden valt als een soort bruidsluier.
Image Hosted by ImageShack.us
Dan is het tijd om naar Port Angeles te gaan en ons voor te bereiden op de overtocht naar Vancouver Island. Maar we hebben nog tijd en we rijden uit Port Angeles omhoog naar de Hurricane Ridge Road. Een weg over de bergen naar een observatiepunt waar je een mooi uitzicht hebt over de bergen in de omgeving. Je kunt er de top van Mount Olympic bekijken, die het hele jaar door met sneeuw bedekt is. De weg er naartoe kost wat tijd omdat ze met de weg bezig zijn, delen van de weg ijn nog onverhard en een deel is slechts als “single lane” beschikbaar voor alle verkeer. Dus regelmatig staat er een dame met een bord waarvoor je moet stoppen en wachten. Als we bovenkomen blijkt het rustig (het is rond 18:00 uur) en de meeste bezoekers van de dag hebben de terugreis al weer aanvaard. Dit is blijkbaar het sein voor de in de omgeving levende herten om tevoorschijn te komen. Ze komen zo dicht bij dat je ze bijna aan kunt raken; ze zijn blijkbaar gewend aan de menselijke toeschouwers.
Image Hosted by ImageShack.us
De weg naar beneden verloopt redelijk snel met het weinige verkeer dat er nog is en door stofwolken omgeven dalen we de berg af. Het is een mooi dagje geweest en de voeten verdienen rust, dus snel de wandelschoenen uit en de voeten omhoog. Niet vergeten de wekker te zetten, want we moeten uiterlijk 07:00 uur vertrekken om op tijd bij de boot te zijn.

Tanken: 38,03 liter
Overnachting Super 8 Motel Port Angeles: $ 145,25 CAD

0 reacties: