zondag

Golden - Glacier NP- Mountain Revelstoke NP dinsdag 5 aug 2008 (307 km)

Een eigen huis vraagt om een zelfgemaakt ontbijt en omdat we in Noord-Amerika zijn horen daar dus eitjes en bacon bij. Met een vol buikje vertrekken we voor de dag naar Glacier National Park.
Image Hosted by ImageShack.us
In het visitor center bekijken we nog even een video over hoe je het best kunt handelen als je een beer tegenkomt, want vanwege het bessenseizoen is de kans dat we beren tegenkomen groter dan anders. Als de beer verdedigend aanvalt, moet je gaan liggen en doen of je dood bent, als hij agressief aanvalt moet je dat juist niet doen, maar vooral heftig terugvechten. Hoe weten argeloze toeristen als wij nu wanneer een beer verdedigend aanvalt of agressief? We hebben ze tot nu toe van een afstandje kunnen bekijken en dat hopen we ook te kunnen blijven doen.
We vragen in het visitor center nog even naar de beste wandelpaden en hier wordt bevestigd dat de Giant Ceder Trail en de Skunk Gabbage Trail mooie wandelingen zijn, zoals de ranger dat ook bij de Columbia Icefields al meldde.
Wij naar de Giant Ceders Trail, waar de Red Cedars mooier zouden moeten zijn dan in Redwoods in Californië. Er is een mooie boardwalk en er zijn mooie cedars bij, maar deze cedars halen het echt niet bij die in Californië; ze zijn minder groot, ze zijn minder dik en ze zijn minder rood, en het bos is zeker minder groot.
De Skunk Cabbage trail is zo mogelijk nog een grotere verrassing. Een boardwalk langs de oever van de rivier met wat uitleg over de vegetatie en de aanwezige vogels; niet echt wat wij van een goede wandeling verwachten. We besluiten tot een kort intermezzo door een bezoek te brengen aan het stadje Ravelstoke, een slaperig Canadees stadje dat zich koestert in de warme zomerzon. Niet echt een stadje om veel te beleven. Het meest sprekende aan dit stadje zijn de grote beelden van grizzly’s die de toegangwegen van het stadje sieren.
We rijden terug richting Golden en stoppen voor een wandeling van ongeveer 10 kilometer naar de Great Glacier. We verwachten een redelijk vlakke wandeling richting voet van de gletsjer, maar worden uiteindelijk getrakteerd op steile klimmetjes over kiezelige paadjes, die steeds steiler worden. En dan, uit het niets, daagt plots het bordje “end of trail” op.
Image Hosted by ImageShack.us
Net voor een klein stroompje waarachter we nog wat mensen over slickrock naar beneden zien klauteren. Ze vertellen ons dat ze wel geprobeerd hebben om de voet van de gletsjer te bereiken, maar dat ze na 2 uur klimmen nog steeds niet in de buurt van de voet (hier spreken ze over de “toe of the glacier”) van de gletsjer kwamen. Omdat het inmiddels 18:30 uur is geweest besluiten we de wandeling aan het eind van het officiële pad als voldoende te beschouwen en terug te wandelen; nog een hele toer omdat dalen over de kiezelige paadjes niet echt een leuke bezigheid is, je glijdt zo makkelijk weg. Vijftig minuten later zijn we weer bij de parking en dan houden we het voor gezien. We zijn toe aan een koel drankje en hebben zin in een bbq op ons eigen terras bij onze cabin. Het grote voordeel van deze cabin is dat je gewoon weer eens zelf kunt “koken”.
Image Hosted by ImageShack.us


Tanken, 62,34 liter
Overnachting: Alpine Rose Cabin $ 99,= CAD

0 reacties: