zondag

Op weg, zondag 20 juli 2008.

Eindelijk is het zo ver. Onder een waterig zonnetje rijden we van Etten-Leur naar Schiphol en bereiden we ons voor op de reis die ons van Amsterdam naar Seattle zal voeren. Op Schiphol pakken donkere wolken zich samen en al spoedig mag iedereen genieten van een echt Hollands dagje regen.
Image Hosted by ImageShack.us
We nemen even een ontbijtje in de lounge van KLM en bellen nog even met enkele "thuisblijvers". En om 13:00 lokale tijd vertrekken wij voor een nieuw avontuur in het Noord-Westen van Amerika en Canada. Hoe zeer ze je ook aangenaam bezig willen houden op zo'n vlucht, het blijft toch altijd een hele zit. We kijken wat film, happen wat liflafjes weg, drinken een glaasje of wat lekkers en proberen wat te slapen. Dat laatste lukt Esmée beter dan mij, dus kijk ik wat films. Het doet me een beetje denken aan een filmfestival, waar je na verloop van tijd ook niet meer weet welke film je ziet. Er is een Engelse film over een overval op een bank (the Bank Job), een film met Harrison Ford over een officier van justitie die zelf verdacht wordt van moord (Presumed Innocent) en een film over twee mensen die samen de belangrijkste diamanthandel in London van hun stenen beroven (Flawless) met Micheal Caine en Demi Moor in de hoofdrol. Na verloop van tijd weet je niet meer wat je in welke film gezien hebt.

En dan precies op tijd landt het vliegtuig in Seattle. De koffers zijn er snel - hoewel je ze na ontvangst toch weer ingeleverd moeten worden om naar de main terminal gebracht moeten worden waar je ze opnieuw van de band moet plukken – en de huurauto staat klaar. Blijkt geen Dodge Durango maar een gelijksoortige Jeep Commander, een grote lelijke vierkante bak, maar met alle comfort die je je kunt wensen. Met de Tom Tom is het Hotel snel gevonden en na een snelle incheck – waarbij blijkt dat alles “heavenly” is in het Westin (het heavenly bed, het heavenly bath, de heavenly douche, the heavenly soap, etc.) -slenteren wij in de hete namiddagzon naar Pikes Place om even het Seattle gevoel te krijgen.
Image Hosted by ImageShack.us
Er blijkt een bonte mensenmassa op de been, veel toeristisch maar soms ook mensen die hun eigen statement willen maken via hun kleding (helaas even geen fototoestel bij me). Na een kort bezoek aan de supermarkt in de buurt en een diner in het hotel duiken wij moe ons bedje in – het is in Nederland ondertussen maandag 21 juli 5.00 uur geworden.

0 reacties: