zondag

Tofino – Ucluelet – Tofino, zondag 27 juli 2008 (112,2 km)

Door morgen, op de dag van vertrek uit Tofino, met Jamie mee te gaan hebben we vandaag een beetje een rustdag, we besluiten tot wat wandelingen in de bossen langs de kuststrook van het eiland in het Nationale Park. Het blijkt ondanks de 16 graden een prachtige dag en dat betekent dat we op ons zonneterras bij de kamer in de ochtendzon kunnen ontbijten. Daarna bezoeken we eerst het strand bij onze B&B Chesterman Beach, een mooi zandstrand over een lengte van enkele kilometers. Langs het strand staan luxe villa’s. Er oefent een dames-surfschooltje en een handige knutselaar heeft een zeilwagen voor op het strand gemaakt die moet worden uitgeprobeerd.
Image Hosted by ImageShack.us
We rijden naar Radar Hill waar we een mooi overzicht moeten hebben over de streek, helaas zijn er veel hoge bomen die het zicht enigszins bemoeilijken, maar je hebt er een uitzicht naar alle kanten.
We kopen een nationale parkpas, maar anders dan in Amerika koop je de pas hier niet per auto, maar per persoon en ook de prijs is van een iets ander niveau dan die in Amerika. Het is voor een goed doel – de instandhouding en bescherming van het nationaal erfgoed – dus zeuren we niet.
De stranden van dit eiland lijken erg op elkaar en zijn erg geliefd bij surfers. Door de hoge golven is dit een prima plek voor ieder die die sport beoefent. Voor zwemmers zijn dit geen goede plekken, overal wordt aangegeven dat het gevaarlijk is om in de sterke stroming te gaan zwemmen.
Image Hosted by ImageShack.us
We bezoeken Schooner Beach en Long Beach en gaan daarna naar Ucluelet, waar we de vuurtoren bekijken voordat we in de haven een hapje gaan eten. Er ligt een fraai schip dat dienst doet als hotel en restaurant. De zon schijnt en je kunt aan dek zitten om te eten, dus nemen we het ervan en nemen plaats. Het eten is minder dan de plek en de omgeving. De steak sandwich van Jos lijkt eerst bijna en stukje houtskool op een broodje. Ook de buurman – die hetzelfde gerecht had is niet tevreden over dit gerecht vanwege de miniatuurafmeting van het stukje vlees. We krijgen beiden, met de nodige vertraging – een tweede poging, die wel beter is, maar nog steeds niet een kwaliteitskeurmerk mee zal krijgen.
Na het eten is het weer tijd voor een wandelingetje, dit keer wordt het de South Beach Trail bij Florentia Bay. Wat we merken is dat alle stranden erg op elkaar gaan lijken en als er geen getijdenpoeltjes zijn is er weinig anders aan te ontdekken dan fraaie uitzichten. Na South Beach hebben we de stranden wel gezien en besluiten tot een wandeling in het Rain Forrest.
Image Hosted by ImageShack.us
Een wandelingetje van een kilometer met educatieve doeleinden, althans zo lijkt het, want op verschillende plaatsen staan bordjes met teksten, die regelmatig eindigen met en vraag die je dan bij het volgende bordje beantwoord krijgt; we worden er steeds een stukje slimmer van.
Terug in Tofino willen we de zonsondergang bij onze B&B vastleggen, maar we hebben ons in de tijd vergist en de zon wil nog lang niet onder. Dan maar lekker nog even op ons terras zitten, een hapje eten en een beetje bijtijds naar bed voor onze trip van morgen; whalewatching.

Overnachting Sandsend B&B: $ 152,50 CAD
Nationale Parkpass Canada: $ 136,40 CAD

0 reacties: