zondag

Calgary zaterdag 9 aug 2008 (40 km)

We zijn vandaag wat later dan anders, misschien ook omdat we geen echt programma voor vandaag hebben, of gewoon omdat we toe zijn aan wat meer rust na drie actieve weken?
Na een ontbijt in onze eigen eetkeuken, dit keer gezond met yoghurt en fruit, wandelen we naar de Eau Claire Market, dat een overdekte serie winkeltjes heeft en we komen terecht in Taste of Calgary,
Image Hosted by ImageShack.us

een culinair evenement in Calgary, te vergelijken met een preuvenement in Maastricht of Breda- of Etten-Leur-Culinair. Horecabedrijven presenteren zich en tegen een vergoeding mag je van hun specialiteiten proeven. Het is nog vroeg als wij er komen en we besluiten nog even een wandeling te maken door het aangrenzende Prince's Island Park. Het is een mooi en open park waar ook allerlei activiteiten plaats vinden; zo wordt er o.a. een Shakespeare toneelstuk aangekondigd en er verzamelen zich al wat toeschouwers bij het in het park gebouwde decor. Vanuit het park heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Calgary.
Image Hosted by ImageShack.us
Aansluitend proeven we op het Culinaire evenement wat verschillende gerechtjes en wandelen nog even door Eau Claires Market.
In een /stad moet je shoppen, dus zoeken we wat winkelcentra op om ons over te geven aan een van onze hobby's: shoppen. Het valt een beetje tegen; de Mall's hebben beslist mooie winkels, maar het heeft niet helemaal de sfeer die wij ervan verwachten.
Terug naar het hotel om gebruik te gaan maken van de ontspanningsactiviteiten; de gym en het openluchtzwembad op de zesde etage. Jos zweet een uurtje op de loopband en Esmée duikt in het - helaas onverwarmde - zwemwater. Lopen op een band bij 26 C is niet echt optimaal en het kost daarom veel moeite om het uur lopen vol te maken; de snelheid van 8 km per uur is meer dan genoeg.
Image Hosted by ImageShack.us
's Avonds nog even terug naar het culinaire festijn, maar als de zon er niet meer schijnt en de band al vroeg stopt met spelen blijven we er maar kort, zeker omdat onze exercise ook wat meer energie heeft gekost dan verwacht. Op weg naar huis ontdekken we dat Calgary niet allen fraaie beschilderde electrahuisjes heeft - zoals ook Victoria eerder toonde - ze beschikken ook over fraai vormgegeven banken.
Image Hosted by ImageShack.us


Overnachting: Five Calgary Downtown Suites 99,= USD

2 reacties:

Anoniem zei

Hallo Jos en Esmée,

Ik zie dat we inmiddels gewisselt hebben met het weer. De temperatuur is hier inmiddels naar beneden gegaan en de regen is ook weer aanwezig. Maar jullie kunnen zonder dikke trui buiten komen! Lekker hoor.
We hopen maar dat we over twee weken een beetje goed weer hebben in Zeeland.

Nou hier verder alles ok. Nog geen afgebrand huis ofzo en gisteren hebben de overburen een boom geveld waarvoor Esmées auto eigenlijk in de weg stond. Aangezien wij geen autosleutels weten te liggen konden we hem niet verplaatsen. Maar niks aan de hand hoor, ze hebben hem met een ruime marge neergehaald (kwestie van niet zeuren en gewoon eerst een stukkie dr af voordat je aan de rest begint, maja liever lui dan moe he!)

Verder is het rustig in de straat, een aantal buren is op vakantie ;-)
We moeten nog een weekje werken en dan mogen wij eindelijk ook uitrusten.

Zeg genieten jullie nog lekker van de alweer laatste week, wat gaat het toch snel he. Wij lezen lekker mee met jullie avonturen en genieten van de foto's.

Anoniem zei

Hoi vakantiegangers!!
Mooi verhaal, er komt weer veel bij mij naar boven van 11 jaar geleden, toen ik voor het FIP Congress was uitgenodigd in Vancouver. Een weekje Vancouver en daarna nog een dag of 5 naar Calgary en Banff. Mooie reis geweest.
Ik heb niet alles van jullie gelezen, maar ik miste ergens tussen Jasper en Banff de Crowfoot Glacier. Een gletsjer in de vorm van... juist. Toen ik er was was er al een teen van de poot weg, het dooien van de gletsjer ging snel. Jullie noemden deze gletsjer niet, mag ik daaruit afleiden dat de dooi een definitief einde heeft gemaakt aan dit stuk ijs??
Hier wisselt het weer tussen regen en warm. Elise is aan de slag in Utrecht (interim) en ik heb zojuist 3 weken de alleenheerschappij over de toko gehad. Met alle beslommeringen van dien!! Ziekte, materiaal storingen en noem maar op. Eigenlijk zou ik nu ook een paar weekjes weg willen, bijvoorbeeld naar het gebied waar jullie nu zijn.
Ik wens jullie nog vbeel plezier en ik zie uit naar de foto's.

groeten, ook van Elise!!

Gert