zondag

Merritt - Blue River, vrijdag 1 augustus 2008 (333 km)

Vandaag wordt vooral een reisdag om ons dichter bij Jasper te brengen. De route voert langs Kamloops en Clearwater. Tevoren is niet helemaal duidelijk hoe ver we vandag zullen reizen, maar de hoeveelheid regen die vandaag valt draagt ertoe bij dat we vandaag meer kilometers maken dan gepland en minder wandelen dan gewenst. Al snel bereiken we Kamloops, dat een knooppunt van wegen is in de Nicolay Valley. We drinken even koffie in het centrum van de stad. Tegen onze verwachtingen in blijkt er hier geen free wifi bij Starbucks te zijn, wat we lastig vinden omdat we de laatste jaren in Amerika gewend zijn geraakt aan deze service. Regelmatig gebruikten we onze coffee-breaks om even de planning bij te werken. Daar moeten we dus nog iets op gaan vinden (luxe probleem dus).
Image Hosted by ImageShack.us
We rijden door de bergen en zien dit soort uitzichten, totdat het begint te regenen en dat duurt de komende uren. Jammer dat we niet even een trailtje kunnen lopen, maar we schieten wel lekker op. We besluiten uiteindelijk om ons "kamp" op te slaan in Blue Water, een piepklein plaatsje dat beschikt over drie motels, waarvan een hoort bij een soort imperium. Iemand heeft een uitgebreid resort opgezet dat vooral gericht is op de wintersport, maar ook voldoende mogelijkheden voor de zomer biedt. Bij het resort - dat in een aantal stsppen nog flink zal worden uitgebreid - ligt een meertje.
Image Hosted by ImageShack.us
Je kunt rond het meertje wandelen en dat levert aardige plaatjes op van de omliggende bergen. Wat we even waren vergeten is dat zomerweer en meertjes in bossen ook garant staan voor muggen. Aan het eind van de wandeling hebben we de nodige muggenbulten opgelopen, maar de plaatjes mogen er wel zijn ;-)
De avond gebruiken we om onze weblog bij te werken; we liepen flink achter met foto's bij de teksten, maar we zijn weer bij.
Image Hosted by ImageShack.us


Tanken: 30,75 liter
Overnachting: Mike Wiegler Lodge $101,= CAD

1 reacties:

Anoniem zei

Hoi Esmee en Jos, leuk om jullie belevenissen te lezen. Jammer dat jullie de sea to sky highway gemist hebben.
Mooi is Canada hè. Ik hoop dat jullie het ondanks het mindere weer wel naar jullie zin hebben. Wij zitten in forks en het is hier al twee dagen 55 Fahrenheit. Brrr. daar wordt je niet vrolijk van.
Gelukkig gaan wij morgen naar Victoria en daar schijnt het weer beter te zijn.

Koop alsjeblieft een pompflacon Off! woods bij de eerste winkel die je tegenkomt want in Canada zijn heel veel muggen. Als je je consequent hiermee insmeert wordt je vrijwel niet gestoken. Ik had welgeteld 1 muggenbult in 10 dagen Canada en twee dagen yellowstone, terwijl ik normaal helemaal onderzit. Doen hoor het helpt echt!

Veel plezier in Jasper en Banff.
Groetjes Marjon