zondag

Auburn/ Federal Way - Kent (Seattle) Vrijdag 15 augustus 2008 (38 km)

Morgen is er een grote uitverkoop bij Macy’s en vandaag is er de voorverkoop. We werden er op gewezen door een vriendelijke verkoopster bij een filiaal van Macy’s waar we eerder deze week waren. Toch maar even kijken, want Macy’s heeft ook sportkleding en 40% korting is toch wel heel aantrekkelijk bij de lage dollar; hoewel de dollar de laatste weken een spectaculaire opmars is begonnen van 63 naar ruim 68 cent, dus bijna 10% duurder. Er is geen sportkleding voor vrouwen en een beperkte hoeveelheid voor mannen. Jos vind echter een leuke sportbroek die past bij een eerdere vakantie gekocht jasje. Bij de kassa biedt de verkoopster aan dat we een klantenkaart kunnen krijgen en dan nog een 20% extra korting kunnen krijgen. We zijn wat sceptisch want in het verleden bleken klantenkaarten nogal eens voorbehouden aan inwoners van de US en Canada. Maar tegen onze verwachting in blijken we dit keer wel “lid” te kunnen worden; ben benieuwd of we ooit en klantenpasje thuisgestuurd krijgen.
Na het winkelen is het tijd om even de thuisreis te regelen, in te checken en de stoelen vast te leggen. Geen betere plaats om dat even in een Amerikaanse bibliotheek te doen; vriendelijke gastvrije mensen over het algemeen die het heerlijk vinden om je even van dienst te kunnen zijn.
We zijn en beetje winkel-moe geworden en dan blijven er weinig dingen over om te doen. We gaan nog even naar het casino en verspelen nog een paar dollars. Daarna naar ons hotel dat ook deel blijkt uit te maken van de Extended Stay America formule. Ruime plek om de koffers opnieuw in te pakken en ons gereed te maken voor de vlucht terug.
Image Hosted by ImageShack.us

We zitten recht onder de aanvliegroute naar Seatec airport en het is opvallend hoeveel vliegtuigen er in korte tijd op dit vliegveld landen en dat met maar twee start- en landingsbanen. Moet een efficiënte organisatie zijn.
We zien nog even hoe Michel Phelps zijn zevende gouden plak wint. Daarna is het toch maar koffers inpakken. Het is redelijk snel gebeurd, en we verbazen ons nog even over de hoeveelheid spullen die wij bij ons hebben. We hebben niet echt de indruk iets onterecht meegenomen te hebben, maar doordat we al een enorme reistas met alleenmaar schoenen hebben, is het een behoorlijke hoeveelheid. Hoe doen al die families het toch die wij op de luchthaven zien en met 4 personen minder bij zich hebben dan wij met twee?
Image Hosted by ImageShack.us


Tanken: 7,63 liter
Overnachting: Crossland economy Kent $ 50,24 USD

0 reacties: