zondag

Voorbereidingen

Inmiddels toch maar begonnen met het voorbereiden van de vakantie. Dat gebeurt grotendeels achter de computer; boeken over Canada rond je heen en ondertussen proberen wat overnachtingen te regelen. Soms door gewoon bij mensen die een B&B hebben iets vast te leggen, maar soms ook door te bieden op nog vrije kamers in hotels, bijvoorbeeld via de website van Priceline. De kunst is om net genoeg te bieden om een kamer te krijgen en niet te veel om je achteraf bekocht te voelen. Het lukt ons om in Seattle een leuk hotel te boeken voor minder dan de helft van de oorspronkelijke prijs die via de website van het hotel opgevraagd kan worden.
Zo hebben we een leuk optrekje gevonden in het Westin Hotel Seattle, twee glazen woontorens in het centrum van de stad met ook nog eens een leuk restaurantje erbij.
Normaliter zou je dit soort hotels overslaan , want $ 300 per nacht is toch echt te gortig (ondanks de "gunstige" koers van de dollar)voor een nachtje slapen.
Vancouver is nog niet rond, maar we hebben nog een weekje tijd voor we er zijn, dus dat moet gaan lukken. Ondertussen lezen we reisgidsen en reisboeken en we krijgen inmiddels een aardig idee van het moois dat on te wachten staat.
We leggen dit jaar wat meer vast dan andere jaren. Dat moet ook wel, want de bevolkingsdichtheid van Canada (of het gebrek eraan) zorgt ervoor dat er niet zo veel hotels en motels zijn als in de USA en we willen niet voor verrassingen komen te staan (we zijn echte "thrill seekers" zie je wel).
En we moeten dit jaar ook wat overtochtjes boeken per boot; van Olympic National Park naar Vancouver Island en van Vancouver Island naar het vast land van Canada.
Bijna vergeten, ook een tochtje "whale watching" (walvisjes kijken) moet tevoren worden geboekt. We hebben het nog druk.
Ook de overnachtingen in Vancouver zijn inmiddels geregeld; ons bod bij Priceline is geaccepteerd, dus ook daar kunnen we vorstelijk slapen in het centrum van de stad. Het Hyatt Regency Hotel had nog een bedje voor ons over voor een derde van de oorspronkelijke prijs. Als echte Hollanders met Zeeuws bloed zijn we tevreden, "geen cent te veel, hé".

1 reacties:

Anoniem zei

Hee Esmee en Jos,

Alvast een fijne reis toegewenst!!

Carin, Toine & Lucas