zondag

Vancouver – Stanley Park- Merritt donderdag 31 juli 2008 (292 km)

Vandaag zullen we al weer vertrekken uit Vancouver, wat we best jammer vinden. Vancouver is een relaxte stad die door de bijzondere ligging op het schiereiland zorgt dat je altijd mooi uitzicht hebt op water of bergen.
Hoewel we langer in Gastown hadden willen blijven, meer hadden willen shoppen, het strand hadden willen zien, een museum hadden willen bekijken, besluiten we om naar Stanley Park te gaan. Grouse Mountain (uitzicht) en de Capilano Suspension bridge (enge brug over een kloof) hoeven voor ons niet.
Stanley Park is met zijn 400ha het grootste stadspark van Noord Amerika. Het bevat strand, bos, tuinen, wandel en fietspaden en het Vancouver Aquarium. We wandelen wat, maken gebruik van de Free Shuttle Bus door het park, bekijken de totempalen,
Image Hosted by ImageShack.us
Beaver Lake, Lost Lagoon en het standbeeld van Girl in a Wetsuit (helaas is het laagwater). Dan is het bijna 13 uur en gaan we terug naar het hotel om uit te checken en de auto op te halen. We hadden wel een volle dag in dit park door willen brengen.
De planning was om vandaag naar Whistler en Lilooet te gaan. Er zijn echter wat rotsblokken naar beneden gekomen die de Sea to Sky Highway blokkeren over een lengte van 15 meter. Het zal vijf dagen duren voor de weg weer open is. Geadviseerd wordt om of met de helicopter of het vliegtuig naar Whistler te gaan (wat we met de auto moeten doen vertelt het verhaal niet) of anders om te rijden via Hope. Omrijden naar Whistler (77 mijl vanaf Vancouver) zal afhankelijk van de drukte 6 tot 8 uur gaan duren. Dat zien we dus niet zitten en pakken de snelweg naar Merritt. Snel was de weg echter niet, want net als wij zoeken velen een alternatieve route, maar uiteindelijk komen we na een lange mooie weg aan in Merritt. Een dorp waar wij nog nooit eerder van gehoord hadden maar dat vooral bekend is om het jaarlijkse Country-festival dat het grootste van Canada is.
Image Hosted by ImageShack.us
Vandaag viel er onderweg serieuze regen, maar aan het eind van de dag was er toch een prachtige regenboog.

Overnachting in Prince Hotel Merritt: $ 63,25 CAD
Toll Highway 5: $ 10,- CAD
Tanken: 51,55 liter

0 reacties: