zondag

Nanaimo - Tofino - zaterdag 26 juli 2008 (241,6 km)

Zaterdag 26 juli
John, de host van de B&B, had deze ochtend voor het perfecte ontbijt gezorgd. De heerlijke verse fruitsalade werd gevolgd door een stevig Amerikaans ontbijt. Omelet met bacon en kaas, worstjes en hash brown; het is een stevig begin van de dag. John en Irene zijn de B&B begonnen omdat ze beiden gepensioneerd raken en het gezellig vinden om af en toe mensen over de vloer te hebben. Irene is Ierse en dat zie je terug in de B&B, John is een Canadees en beiden hebben tot voor enkele jaren in Ontario gewoond, waar John bij een groot staalconcern werkte. Deze B&B was precies wat ze wilden; eerder woonde er een familie die het huis geschikt had laten maken voor twee families, zodat moeder in kon wonen en toch zelfstandig kon zijn.
We besluiten nog even in Nanaimo te gaan kijken. We komen net op tijd in het dorp om de badkuipen-parade mee te maken.
Image Hosted by ImageShack.us
Morgen wordt hier een internationale badkuipenrace gehouden en vandaag worden de kuipjes en sponsorwagens gepresenteerd aan het publiek. Het is weer leuk om te zien, want net als bij de parade in Florida 2 jaar geleden is ook hier de politie, de brandweer en het gevangeniswezen vertegenwoordigd in de optocht. Eigenlijk doen alle officiĆ«le instanties en bedrijven mee om zo de zaak te sponsoren en een goed “podium” te hebben voor hun publiek.
We kijken vervolgens nog even op de toeristenmarkt, zien een optreden van meisjes in Schotse kledendracht met schotse dansjes waarna als slotceremonie een kanon wordt afgeschoten. Dan wordt het tijd om de trip naar Tofino te beginnen. Het blijkt een lange trip over de Pacific Rim, langs meren en riviertjes, over heuvels en door dalen, waarbij het wegdek nogal te wensen overlaat. Rond de avond zijn we in Tofino, waar onze Tomtom ons voor het eerst in de steek laat. Blijkbaar staat onze B&B in een nieuw gedeelte en onze kaarten zijn van enkele jaren terug. Gelukkig helpt een laptop; zoek een niet beveiligd netwerk in de omgeving, start Mapquest en dan vind je toch de juiste plek.
Image Hosted by ImageShack.us
Na een snelle incheck gaan we op weg naar Jamies, een bedrijf dat ons maandag mee zal nemen naar de Hot Spring Coves en de walvissen; heen met de Zodiac boot en terug met het watervliegtuig. Op advies van onze hospita gaan we daarna eten bij het beste eethuis uit deze streek – meerdere keren bekroond – SOBO, wat staat voor Sophisticated Bohimians. De vrouw die dit bedrijf jaren geleden startte vanuit een bestelbusje, staat nu in de keuken van dit bekende restaurant en ze kan lekker koken, alles is lekker vers, goed bereid en met plezier opgediend. Als je weggaat voelt het zoals we eerder een Amerikaan hoorde zeggen “alsof je ook het derde biggetje hebt opgegeten”.

Tanken: 38,38 liter
Overnachting Sandsend B&B: $ 152,50 CAD

0 reacties: